Графік у кондитерів, звичайно, незавидний. О 9:00 на майданчику вже щосили кипить підготовка.
Мене попросили до старту шоу не розголошувати імена тих, хто пройшов у перший сезон «Короля десертів». Але, як запевняють автори реаліті, заявки на участь від бажаючих приходять навіть зараз.
«Ми навіть не очікували, що проект буде ще до запуску користуватися таким успіхом, – говорить креативний продюсер проекту Олеся Ногіна. – Ми зупинилися на цифрі 700 заявок, але навіть вже в той час проводили кастинг. Те, що насправді здивувало, це вік бажаючих взяти участь у проекті. Не повірите, але багатьом кулінарам-самородкам було всього 14-15 років. Але, на жаль, цей сезон буде тільки з дорослими кондитерами».
«Головна наша мета – перевернути уявлення глядача про те, що він може дістати з духовки, дати людям зрозуміти, що можна і потрібно виходити за рамки щоденної кухні, і це може бути цікаво, нескладно і доступно», – розповідає Олеся Ногіна.
«Ми базувалися на американському форматі проекту Cake boss, – продовжує Олеся. – Але, як завжди, у нас вийшло все по-іншому. По-перше, в оригіналі це шоу веде і судить одночасно бізнесмен, власник кондитерської, який спеціалізується на великих замовних тортах. І суть американського проекту в тому, що з його допомогою бізнесмен набирає собі в кондитерську новий персонал. Ми пішли іншим шляхом: зупинили свій вибір на трьох суддів з різним досвідом, з різною спеціалізацією, і разом з ними у нас на майданчику є ведучий, який виступає не тільки в ролі модератора, а й адвоката учасників перед суддями».
Так як на «Королі десертів» знімають вже далеко не перший епізод, я вирішила запитати у Стефана Вайттинадана, як він оцінює талант українських кулінарів і що відрізняє наших кондитерів від іноземних.
«Тут варто розуміти, що кулінарна справа не стоїть на місці й постійно розвивається, – ділиться враженням від проекту Стефан Вайттинадан. – Кухарі в Україні знаходяться в постійному пошуку себе. Але в цьому і плюс, адже головна особливість українських кондитерів полягає в тому, що вони не затиснуті рамками і готові експериментувати».
«Для мене було несподіванкою те, що мені запропонували стати ведучим на кулінарному проекті, – розповідає Володимир. – Але я з радістю погодився у першу чергу тому, що мені подобається експериментувати і пробувати себе в різних образах. Ось, наприклад, коли я став ведучим проекту «Інспектор. Міста», багато телевізійних продюсерів говорили, що це абсолютно не мій образ, а рейтинги показали зворотне. Сподіваюся, з цим проектом буде так само».
«У мене кулінарний талант народився від безвиході, – розповідає ведучий проекту «Король десертів». – Дружина була на восьмому місяці вагітності, вона вже фізично не могла готувати, і тоді я взяв все в свої руки і став біля плити. Головне, що я зрозумів за цей час: не страшно, якщо твоє блюдо виглядає не як в рекламі, важливо те, чи з душею ти його готував».
Головне питання, яке мене хвилювало: чим же відрізнятиметься це шоу від інших кулінарних проектів на українському ТБ? А ми-то знаємо їх чимало.
На це креативний продюсер «Короля десертів» Олеся Ногіна відповіла, що це – перше кондитерське телешоу України, в якому буде багато гумору, сексу і зіркових гостей, але головне – таких видовищних тортів українські глядачі точно ще не бачили.
Зізнатися, весь той час, поки я спостерігала за зйомками проекту, насолоджуючись ароматами кондитерських виробів, мене хвилювало одне питання: куди після проекту дівають солодощі?
В результаті з’ясувати, хто ж забирає всі солодощі з проекту, мені не вдалося. Автори «Короля десертів» тільки жартома натякнули: поки ведучі та судді намагаються тримати себе в формі, родини членів знімальної групи вже точно не голодують.
Нагадаю, що виробництвом проекту займається Final Cut Media. Прем’єра нового реаліті відбудеться на «1+1» уже восени.